Tájékoztató az Audiovizuális adatlap kitöltésével kapcsolatban

Az audiovizuális előadásokra (pl. mozifilmekre, játékfilmekre, televíziós sorozatokra) vonatkozó adatokat az EJI elsősorban külső adatbázisokból szerzi be. Ezt adatlapot csak akkor kell kitölteni, ha az eji által megvásárolt adatbázis hiányosnak vagy tartalmilag hibásnak bizonyul, ezért az korrekcióra szorul. Az EJI a jogdíjfelosztás során minden esetben az adatlap tartalmát veszi figyelembe, ha ez rendelkezésre áll. Kérjük, hogy a saját érdekében figyelmesen olvassa el az alábbi útmutatót.

Az audiovizuális adatlap az Ön előadóművészi közreműködésével készült audiovizuális előadások adatait tartalmazza.

Ahhoz, hogy közreműködését a jogdíjak felosztásakor figyelmebe tudjuk venni, az adatlapot megfelelően kitöltve el kell juttania az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) címére: 1033. Budapest, Vörösvári út 101.

Kérjük, hogy az adatlapot olvashatóan, nyomtatott nagybetűkkel töltse ki, ellemkező esetben az adatokat nem tudjuk feldolgozni, és így igénye elveszhet! Figyelmébe ajánljuk az EJI honlapján (www.eji.hu) megtalálható online adatlapkitöltő programot, amely számos módon segíti elő az adatok pontos és gyors rögzítését.

A jogdíj felosztása a beadott adatlapok szerint történik, akkor is, ha az EJI által vásárolt adatbázis azzal ellentétes információt tartalmaz.

Az adatlapot alá kell írni, ezzel jelezve a közölt adatok hitelességét. A valótlan adatok közlésével okozott kért meg kell téríteni. Az EJI fenntartja a jogot arra, hogy a valótlan adatok közlése alapján kifizetett jogdíjat visszakövetelje.

Ha további adatlapokra vagy a kitöltéssel kapcsolatban további tájékoztatásra van szüksége, kérjük, hívja az EJI Ügyfélszolgálatát a +36-1-479-5164-es telefonszámon, vagy írjon az info@eji.hu e-mail címre.

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk


Eseménynaptár

2023
09/
29

Jogdíjkifizetés (Audiovizuális előadások és külföldi jogdíjak) / Payout for audiovisual recordings

2024
02/
15

Választógyűlés az EJI székhelyén

2024
02/
22

Megismételt Választógyűlés a BMC-ben

2024
02/
29

Hangfelvételi adatlapok regisztrációs határideje / Deadline for registration of sound recording forms

2024
03/
26

Külföldről beszedett jogdíjak felosztása

2024
06/
25

Jogdíjkifizetés (Hangfelvételek felhasználása és külföldi jogdíjak) / Payout for sound recordings