2017 06/14

A felkészülést nem lehet befejezni

A célunk az, hogy felborzoljuk az érzékeket, elvarázsoljuk, és egy különleges utazásra repítsük a koncertre érkezőket. Dalaink ebben a közegben születnek újjá és nyernek új értelmet. - Jónás Vera, énekes

Alig zárult le a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató produkciója ¬– ahol a Jónás Vera Experiment formáció a döntőig menetelt – a fiatal énekesnő és csapata máris egy újabb, minden korábbinál nagyobb dobásra készül. Június 19-én a Müpában egy olyan különleges koncerttel lépnek színpadra, amely szó szerint új dimenzióba helyezi az együttes eddigi, sokak által már jól ismert és szeretett dalait. Az énekesnő többek között arról is beszélt, miért fog meghökkeni az, aki egy hagyományos Jónás Vera Experiment produkcióra készül. 

- Csupán néhány nap van a koncertig. A kulisszák mögött az egekbe szökött már az adrenalin? 
- Az utolsó próbák gőzerővel folynak, a végső simítások őrületes tempót diktálnak. A felkészülést nem lehet befejezni, csak abbahagyni. Egymás után pattannak ki a fejünkből még most is a jobbnál jobb ötletek, gondolatok, hogy mivel lehetne még jobban felturbózni a koncertet. Ismerve magunkat ez a fellépés előtti utolsó percekig így lesz. Szerencsére fantasztikusan felkészült, profi háttércsapattal dolgozunk, akik rugalmasan alkalmazkodnak a változásokhoz, nem ismernek lehetetlent és mindent megoldanak.  

 Jónás Vera
Marosi Viktor felvétele

- Milyen extrákkal várjátok a közönséget? 
- Nem sokat mondhatok, mert oda lenne a meglepetés. Mivel a koncerten bársonyszékekben ülő közönség előtt játszunk, ehhez illő világot készülünk teremteni. Rendkívül izgalmas akusztikai és vizuális effektekkel tűzdeltük tele a koncertet. Különböző színpadi elemek fognak kiemelkedni, illetve lesüllyedni az előadói térben, és speciális tüll vászon segíti majd, hogy a képi vetítés is fokozza a nézői élményt. Dinamizmus, folytonos mozgás jellemzi az egész produkciót. Játék a színekkel, formákkal, hangokkal. A célunk az, hogy felborzoljuk az érzékeket, elvarázsoljuk, és egy különleges utazásra repítsük a koncertre érkezőket. Dalaink ebben a közegben fognak újjászületni és talán sokaknak új értelmet is nyerni.

- A közelmúltban sem unatkoztatok. A sajtó és a közönség visszajelzések szerint energiabombaként robbantatok a Nagy-Szín-Pad produkciójában. Te magad, hogy értékeled a szerepléseteket?
- Óriási eredménynek tartom, hogy bejutottunk a döntőbe. Ezt akartuk elérni, ez a cél lebegett végig a szemünk előtt. Hiú ábrándjaink nem voltak, tudtuk, hogy nem nyerhetjük meg a tehetségmutató versenyt, a mi műfajunk rétegzenének számít, ezért is nagy dolog, hogy ilyen sokan szavaztak ránk. A fellépés hangulata egészen különleges volt, tomboltak az energiák, a maximumot hoztuk ki magunkból. Az ilyen éles helyzetek nagyon inspirálnak, felspannolnak. Ez egyébként az egész együttesre igaz. A fellépés előtt a feszültség a tetőfokon volt, de ahogy elkezdődött a koncert, mindannyian a zenére koncentráltunk, egymásra hangolódtunk és átadtuk magunkat a buli sodrásának. 

- A következő hónapokban hol találkozhat veletek a közönség?
- Főleg fesztiválokon játszunk a nyáron. Ott leszünk például a Volton, a Fishingen, a Campuson, Kapolcson és a Szigeten is. Budapesten július közepén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon játszunk.

- A fesztiválok és koncertek mellett mit tartogat még számodra a nyár? Jut idő a pihenésre is?
- Most úgy tűnik lesz nagyjából öt napom, hogy elszökjek nyaralni, jól esik ilyenkor egy kis csend.

Borítófotó: Marosi Viktor

Jónás Vera: magyar énekes-dalszerző, a Jónás Vera Experiment alapítója és frontembere

Jónás Vera 2012-ben szerzett dalszerzői diplomát a London Centre of Contemporary Music-ban. Beválasztották az Egyesült Államok Külügyminisztériuma által támogatott OneBeat programba. Részt vett egy kéthetes workshopon Floridában, majd turnézott az Egyesült Államok keleti partvidékén. Londonban zenekart alapított Vera Jonas Pyjama Sessions, majd 2011-ben Budapesten Jónás Vera Experiment néven.

A fiatal énekesnő sikereire az Előadóművészi Jogvédő Iroda elismeréssel tekint, és büszke arra, hogy a tagjai sorában tudhatja

 

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk

Minden dal egy kicsit olyan, mintha a gyermekem lenne

Az Illés-együttes volt a kezdet, a lázadó kamaszkor, az első nagy szerelmek és csalódások korszaka. A Fonográf idején értem igazán tudatos művésszé és az első szólólemezem sikere avatott engem önálló előadóvá. 

Hiszek a dalok erejében

Rájöttem, a dalokkal olyan eszköz van a kezemben, amellyel kifejezhetem, kiénekelhetem azt, hogy milyennek látom a világot. - Interjú Koncz Zsuzsával

A stand-up több mint vicceseket mondani a színpadon

A jó stand-up strukturált, több rétegű, érzelmeket ébreszt, gondolkodásra ösztönöz. Erre pedig tudatosan kell készülni, mert ez már írói és előadói képesség, amit lehet és kell is fejleszteni. - Interjú Litkai Gergellyel

A jó társulat szakmailag és emberileg is felemel

A közönséget mindig érezni lehet. Maga a színház is: energia, energiaáramlás egymás és a közönség között. Keserves, ha semmi nem jön a nézőtérről. - Interjú Pálmai Anna színésznővel

A jó szinkronszínész dobbantó nélkül ugrik

Amikor szinkronizálunk, nincs idő a felkészülésre. Abban a pillanatban hozni kell az adott karaktert, nincs lehetőség időkérésre, hogy tessék adni nekem öt percet, hogy felhergeljem magam.

A határokat feszegetem, de csak így van értelme!

Amikor a világ dübörög mögöttem, le kell tudom csendesíteni magamat. Számomra erre a naplóírás ad lehetőséget. Muszáj megőrizni ezeket a gondolatokat, mert ősi erőt és természetes energiát jelentenek.

Ahol a szó ereje véget ér, ott kezdődik a táncé

A tánc magánvélemény – vallja Földi Béla.  Az igazi táncos az előadás során önmaga mélységét és magasságát, a világhoz és a pillanathoz való viszonyulását is feltárja, átadja. 

A jazz az életem

Tizenöt éves lehettem, amikor a televízióban sugárzott jazzfesztiválokat nézve megfogott a műfaj nyelvezete, ritmikája és hangulata. Ekkor dőlt el: a jazz-zenének szentelem az életem.

Színpadra lépni csak teljes odaadással lehet

Előadások alatt a takarásból szoktam nézni a közönséget, fantasztikus látni, hogy miként lényegülnek át. Mindig felemelő érzés, ha sikerül eljutnunk az emberek lelkéig.

Magyar hangja Csőre Gábor

Sokan úgy gondolják, hogy a művészekre a rebbenékenység és szenzibilitás jellemző. Ez igaz, ugyanakkor felkészültnek kell lenni minden eshetőségre. A színházhoz kötél idegek és rugalmasság kell. 

A felkészülést nem lehet befejezni

A célunk az, hogy felborzoljuk az érzékeket, elvarázsoljuk, és egy különleges utazásra repítsük a koncertre érkezőket. Dalaink ebben a közegben születnek újjá és nyernek új értelmet. - Jónás Vera, énekes

A tánc a pillanat művészete

A családom és a mestereim is mindig a maximalizmusra neveltek, arra, hogy félgőzzel nem érdemes semmit sem csinálni. Ez egyébként nem csak a táncművészetre igaz. - Kiss János, a Győri Balett igazgatója

A boldogság egy képesség

Azért vagyok színész, mert szeretek az lenni. A színház lehetőséget ad arra, hogy a szerepeimen keresztül közelebb kerülhessek önmagamhoz. A szakma elismerése, a közönség szeretete plusz jutalom, jóleső ráadás.

Horváth Kornél a világ legjobb ütőse

Decemberben a világ legjobb ütőhangszeresévé választották Horváth Kornélt a rangos brit Rhythm zenei magazin internetes szavazásán. Ezt követően készült interjúnk.

Recirquel: a cirkusz újragondolva

Egyik legnagyobb mesterem többször hangsúlyozta: van egy jó ötleted? Dobd el messzire! A Recirquel alapítója, Vági Bence a közönség és az artisták közötti különlegs lelki kapcsolatról mesél a vele készített interjúban.

Kereszt és karma

Szűcs Gabi 2007-ben vált ki a Cotton Club Singers-ből, hogy szólókarriert kezdjen. Az idén Fonogram Díjjal kitüntetett művésszel az őszi koncertek és fellépések mellett hivatástudatról, születőben lévő új dalokról és az alkotás öröméről is beszélgettünk.

Marie Antoinette a BMW új márkanagykövete?

Színes és mozgalmas világ az, amiben Polyák Lilla színművész és popénekesnő éli mindennapjait. A néhány hete debütált Marie Antoinette musical előkészületeiről, mondanivalójáról és fogadtatásáról kérdeztük.


Eseménynaptár

2018
11/
23

Jogdíjkifizetés (külföldi jogdíjak és 2017. évi audiovizuális jogdíj)

2019
02/
28

Hangfelvételek regisztrációs határideje

2019
03/
28

Jogdíjkifizetés (külföldi jogdíjak)

2019
06/
28

Jogdíjkifizetés (2018. évi rádiós, televíziós sugárzási jogdíjak, kiegészítő díjak, háttérzenei jogdíjak)

2019
09/
23

Audiovizuális adatlapok regisztrációs határideje

2019
10/
30

Jogdíjkifizetés (ismétlési és audiovizuális jogdíjak, külföldi jogdíjak)