2017 03/06

Jogosultkutatás 2014

Az EJI megkezdi a 2014. évi (2015-ben felosztott) rádiós jogdíjakra vonatkozó jogosultkutatást, hogy minden hangfelvételnek megtalálja valamennyi jogosultját. A korábbi évekhez hasonlóan tagjaink segítségét kérjük ahhoz, hogy a jogdíjakat a lehető legpontosabb adatok alapján oszthassuk fel.

Kérjük tagjainkat, hogy saját érdekükben mielőbb ellenőrizzék a honlapunkon elérhető 2014. évi rádiós játszási listát.

Mi a teendő, ha a dal még nincs regisztrálva?

Ha a listában olyan dal található, amelyet annak előadója még nem regisztrált, az adott dal részletes adatsora alatt található ˝Regisztrálom˝ gombra kell kattintani, majd követni a képernyőn megjelenő utasításokat. Kérjük, csak olyan dalt regisztráljanak, amit korábban még nem jelentettek részünkre.

Mi a teendő, ha a dal téves adatokkal szerepel a regisztrációs listában?

Előfordulhat, hogy olyan felvétel található a listában, amelyet az érintett előadó korábban már regisztrált, a jogdíj mégsem az ő nevéhez kapcsolódik. Ilyesmi akkor fordulhat elő, ha a rádió játszási listája a dallal kapcsolatban téves adatokat tartalmazott. Kérjük, hogy ebben az esetben a játszási listán szereplő (téves, elírt) adatokat e-mailben küldjék el Ügyfélszolgálatunknak a helyes adatok feltüntetésével.

Példa:
A játszási listán ez szerepelt: Rolling Stones, BohemRapsody, 1978, Warner,
a helyes adatsor azonban ez: Queen, Bohemian Rhapsody, 1975, EMI.

Fontos! A határidő 2017. április 10. Sajnos az ezt követőn érkező adatokat már nem vehetjük figyelembe a jogdíjfelosztás során.

Egyesületünk legfontosabb feladata, hogy minden tagjának segítsen hozzájutni az őt megillető összeghez. Éppen ezért minden tagunkat kérjük, mielőbb ellenőrizze adatait. A jogosultkutatással kapcsolatos kérdésekre az EJI Ügyfélszolgálata készséggel válaszol.

A 2016. évi televíziós jogosultkutatáshoz szükséges adatokat az az MTVA még nem bocsátotta rendelkezésünkre, így annak felosztását még nem áll módunkban elindítani. A fejleményekről tagjainkat tájékoztatjuk.

 

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk

Ahol a szó ereje véget ér, ott kezdődik a táncé

A tánc magánvélemény – vallja Földi Béla.  Az igazi táncos az előadás során önmaga mélységét és magasságát, a világhoz és a pillanathoz való viszonyulását is feltárja, átadja. 

A jazz az életem

Tizenöt éves lehettem, amikor a televízióban sugárzott jazzfesztiválokat nézve megfogott a műfaj nyelvezete, ritmikája és hangulata. Ekkor dőlt el: a jazz-zenének szentelem az életem.

Színpadra lépni csak teljes odaadással lehet

Előadások alatt a takarásból szoktam nézni a közönséget, fantasztikus látni, hogy miként lényegülnek át. Mindig felemelő érzés, ha sikerül eljutnunk az emberek lelkéig.

Magyar hangja Csőre Gábor

Sokan úgy gondolják, hogy a művészekre a rebbenékenység és szenzibilitás jellemző. Ez igaz, ugyanakkor felkészültnek kell lenni minden eshetőségre. A színházhoz kötél idegek és rugalmasság kell. 

A felkészülést nem lehet befejezni

A célunk az, hogy felborzoljuk az érzékeket, elvarázsoljuk, és egy különleges utazásra repítsük a koncertre érkezőket. Dalaink ebben a közegben születnek újjá és nyernek új értelmet. - Jónás Vera, énekes

A tánc a pillanat művészete

A családom és a mestereim is mindig a maximalizmusra neveltek, arra, hogy félgőzzel nem érdemes semmit sem csinálni. Ez egyébként nem csak a táncművészetre igaz. - Kiss János, a Győri Balett igazgatója

A boldogság egy képesség

Azért vagyok színész, mert szeretek az lenni. A színház lehetőséget ad arra, hogy a szerepeimen keresztül közelebb kerülhessek önmagamhoz. A szakma elismerése, a közönség szeretete plusz jutalom, jóleső ráadás.

Horváth Kornél a világ legjobb ütőse

Decemberben a világ legjobb ütőhangszeresévé választották Horváth Kornélt a rangos brit Rhythm zenei magazin internetes szavazásán. Ezt követően készült interjúnk.

Recirquel: a cirkusz újragondolva

Egyik legnagyobb mesterem többször hangsúlyozta: van egy jó ötleted? Dobd el messzire! A Recirquel alapítója, Vági Bence a közönség és az artisták közötti különlegs lelki kapcsolatról mesél a vele készített interjúban.

Kereszt és karma

Szűcs Gabi 2007-ben vált ki a Cotton Club Singers-ből, hogy szólókarriert kezdjen. Az idén Fonogram Díjjal kitüntetett művésszel az őszi koncertek és fellépések mellett hivatástudatról, születőben lévő új dalokról és az alkotás öröméről is beszélgettünk.

Marie Antoinette a BMW új márkanagykövete?

Színes és mozgalmas világ az, amiben Polyák Lilla színművész és popénekesnő éli mindennapjait. A néhány hete debütált Marie Antoinette musical előkészületeiről, mondanivalójáról és fogadtatásáról kérdeztük.


Eseménynaptár

2017
07/
07

Jogdíjkifizetés (2016. évi jogdíjak)

2017
11/
30

Jogdíjkifizetés (audiovizuális jogdíjak és külföldi jogdíjak)

2018
02/
28

Hangfelvételek regisztrációs határideje

2018
03/
30

Jogdíjkifizetés (külföldi jogdíjak)

2018
06/
30

Jogdíjkifizetés (2017. évi jogdíjak)

2018
11/
15

Jogdíjkifizetés (külföldi jogdíjak és 2017. évi audiovizuális jogdíj)