2017 04/24

Nemzetközi szelfi kampány a színészek jogaiért

A Színészek Nemzetközi Szövetsége (FIA) kampányt indított annak érdekében, hogy működésbe lépjen végre a színészek jogait világszerte védeni kívánó Pekingi Egyezmény.

A többek között Meryl Streep és Javier Bardem aktív támogatását is élvező egyezmény papíron már 2012-ben megszületett, de máig sem csatlakozott hozzá elég ország ahhoz, hogy szabályait a gyakorlatban is alkalmazni lehessen. A "Gyűrűk Ura" filmtrilógia Gandalfjaként is világhírűvé vált színész, Ian McKellen ennek kapcsán így fogalmazott:

"Egy mindinkább globális és internet alapú filmiparban az előadóknak szükségük van a védelemre. A Pekingi Egyezményben foglalt jogok létfontosságúak az előadók tisztes megélhetése és személyes jogvédelme szempontjából".

A Pekingi Egyezmény létrejöttében az EJI is részt vett, az előkészítés és elfogadás minden fázisában támogatva a színészeket és nemzetközi szövetségüket.

A FIA az egyezményhez csatlakozást támogató kampányban a következőket kéri a színészektől:

- Nyomtassák ki az itt található kampánylogót és kezükben tartva készítsenek egy képet magukról.
- Osszák meg a képet Facebook vagy Twitter oldalukon, vagy a nevük és országuk megjelölésével küldjék el a website@fia-actors.com email címre.

Bővebb információ: http://beijingtreaty.com/get-involved/

 

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk

Ahol a szó ereje véget ér, ott kezdődik a táncé

A tánc magánvélemény – vallja Földi Béla.  Az igazi táncos az előadás során önmaga mélységét és magasságát, a világhoz és a pillanathoz való viszonyulását is feltárja, átadja. 

A jazz az életem

Tizenöt éves lehettem, amikor a televízióban sugárzott jazzfesztiválokat nézve megfogott a műfaj nyelvezete, ritmikája és hangulata. Ekkor dőlt el: a jazz-zenének szentelem az életem.

Színpadra lépni csak teljes odaadással lehet

Előadások alatt a takarásból szoktam nézni a közönséget, fantasztikus látni, hogy miként lényegülnek át. Mindig felemelő érzés, ha sikerül eljutnunk az emberek lelkéig.

Magyar hangja Csőre Gábor

Sokan úgy gondolják, hogy a művészekre a rebbenékenység és szenzibilitás jellemző. Ez igaz, ugyanakkor felkészültnek kell lenni minden eshetőségre. A színházhoz kötél idegek és rugalmasság kell. 

A felkészülést nem lehet befejezni

A célunk az, hogy felborzoljuk az érzékeket, elvarázsoljuk, és egy különleges utazásra repítsük a koncertre érkezőket. Dalaink ebben a közegben születnek újjá és nyernek új értelmet. - Jónás Vera, énekes

A tánc a pillanat művészete

A családom és a mestereim is mindig a maximalizmusra neveltek, arra, hogy félgőzzel nem érdemes semmit sem csinálni. Ez egyébként nem csak a táncművészetre igaz. - Kiss János, a Győri Balett igazgatója

A boldogság egy képesség

Azért vagyok színész, mert szeretek az lenni. A színház lehetőséget ad arra, hogy a szerepeimen keresztül közelebb kerülhessek önmagamhoz. A szakma elismerése, a közönség szeretete plusz jutalom, jóleső ráadás.

Horváth Kornél a világ legjobb ütőse

Decemberben a világ legjobb ütőhangszeresévé választották Horváth Kornélt a rangos brit Rhythm zenei magazin internetes szavazásán. Ezt követően készült interjúnk.

Recirquel: a cirkusz újragondolva

Egyik legnagyobb mesterem többször hangsúlyozta: van egy jó ötleted? Dobd el messzire! A Recirquel alapítója, Vági Bence a közönség és az artisták közötti különlegs lelki kapcsolatról mesél a vele készített interjúban.

Kereszt és karma

Szűcs Gabi 2007-ben vált ki a Cotton Club Singers-ből, hogy szólókarriert kezdjen. Az idén Fonogram Díjjal kitüntetett művésszel az őszi koncertek és fellépések mellett hivatástudatról, születőben lévő új dalokról és az alkotás öröméről is beszélgettünk.

Marie Antoinette a BMW új márkanagykövete?

Színes és mozgalmas világ az, amiben Polyák Lilla színművész és popénekesnő éli mindennapjait. A néhány hete debütált Marie Antoinette musical előkészületeiről, mondanivalójáról és fogadtatásáról kérdeztük.


Eseménynaptár

2017
07/
07

Jogdíjkifizetés (2016. évi jogdíjak)

2017
11/
30

Jogdíjkifizetés (audiovizuális jogdíjak és külföldi jogdíjak)

2018
02/
28

Hangfelvételek regisztrációs határideje

2018
03/
30

Jogdíjkifizetés (külföldi jogdíjak)

2018
06/
30

Jogdíjkifizetés (2017. évi jogdíjak)

2018
11/
15

Jogdíjkifizetés (külföldi jogdíjak és 2017. évi audiovizuális jogdíj)