Jogosultkutatás

Tudnivalók »

Kiválasztott hangfelvételek


Vezető előadó:
Felvétel címe:
Kiadó:
Kiadás éve:
Album:
Szerző:
Érintett jogdíjfelosztás(ok):

Amennyiben ezt a felvételt még nem regisztrálta, akkor itt kiválaszthatja regisztrálásra.

Az alábbi felületen az EJI által 2016. július 28-át követően beszedett és felosztott jogdíjakra vonatkozó jogosultkutatás végezhető el. A jogosultkutatás célja, hogy az EJI mielőbb beszerezze a jogdíjak kifizetéséhez szükséges, számára még hiányzó, vagy csak hiányosan rendelkezésére álló információkat.

1. Keresés a hangfelvételi adatokban

Az alábbi felületen megjelenítjük azokat a hangfelvételeket, amelyek kifizetéséhez az EJI-nek további információra van még szüksége (például azért, mert nem áll rendelkezésére a kiadóra, vagy a kiadási évre vonatkozó információ). A listában szereplő hangfelvételeket, illetve azok vezető előadóit az EJI nagyrészt már ismeri, a jogosultkutatás során a korábbi regisztrációk kibővítése, teljessé tétele a cél.

A kiválasztott felvételek regisztrációjához kövesse a képernyőn megjelenő tájékoztatást.

A jogosultkutatás során végzett hangfelvételi regisztráció természetesen a későbbi évek jogdíját is érinti, ha tehát a most regisztrált felvétel pl. jövőre vagy bármikor később újra megjelenik a játszási listában, akkor e felvétellel kapcsolatban az érintett előadóknak további tennivalója már nem lesz.

A felvételek adatait úgy tüntetjük fel, ahogy azokat átadták nekünk. Kérjük, hogy a regisztrációt megelőzően minden esetben ellenőrizze az adatok helyességét. Kérjük továbbá, hogy csak azokat a felvételeit regisztrálja, amelyek kereskedelmi forgalomban megjelentek. Ha a listában olyan felvételt talál, amelyet korábban már regisztrált, de a téves adatszolgáltatás miatt az EJI azt nem tudta beazonosítani, kérjük, a felvételt ne regisztrálja újra, hanem írásban (pl. e-mail) tájékoztassa az EJI-t a helyes adatokról.

2. Ismeretlen helyen tartózkodó előadóművészek

A jogosultkutatás során megjelenítjük azon előadóművészek nevét is, akinek tartózkodási helyét nem ismerjük, és ezért a jogdíjat számára nem tudjuk kifizetni. A listában elhunyt előadóművészek neve is szerepel, esetükben az EJI az örökös személyét keresi.

Kérjük, ha saját nevét megtalálta listánkban, úgy a személyi adatlap kitöltésével tájékoztassa az EJI-t a jogdíj kifizetéséhez szükséges adatairól.

Kérdéseivel, észrevételeivel keresheti továbbá az EJI Ügyfélszolgálatát a (06-1) 479-5164-es telefonszámon vagy az info@eji.hu e-mail címen.