2019 11/11

Ismét lehet nyugdíj-kiegészítő támogatást kérni

Az EJI elnöksége ismét lehetővé teszi a nyugdíj-kiegészítő támogatás iránti igények benyújtását. A kérelmeket legkésőbb 2019. november 29. napjáig kell eljuttatni az EJI-hez.

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület Elnöksége ismét megnyitotta a nyugdíj-kiegészítő támogatás iránti kérelmek benyújtásának lehetőségét. A kérelmeket az EJI 2019. november 29. napjáig fogadja, a megállapított támogatásokat pedig várhatóan 2020. január első napjától folyósítja az érintett előadóművészek számára.

A nyugdíj-kiegészítés iránti kérelmeket, illetve a szakmai szervezetek javaslatait az EJI honlapjáról letölthető nyomtatványon lehet benyújtani, és azokról az Egyesület – kizárólag előadóművészekből álló – elnöksége dönt. A juttatásért nemcsak az EJI-nél regisztráltak, illetve EJI tagok, hanem bármely előadóművész folyamodhat, aki megfelel a honlapon olvasható feltételeknek.

A nyugdíj-kiegészítés havi összegét az EJI a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj 35-200%-ában, különös méltánylást igénylő esetben legfeljebb annak 300%-ában határozta meg. Az EJI által biztosított támogatás a létminimum alatt élő művészek állami nyugdíját akár meg is duplázhatja.

Az EJI Küldöttgyűlése 2018. május 28. napján módosította az Egyesület Alapszabályát, amely lehetővé tette a nyugdíj-kiegészítő támogatás nyújtását. A támogatási igényeket első ízben 2018. szeptember 30. napjáig fogadta be az EJI, a beérkezett kérelmek alapján az Egyesület 2019. január első napjától160 előadóművész számára biztosít támogatást. Mivel a kezdeményezést a képviselt előadóművészek pozitívan fogadták, az EJI elnöksége 2019. tavaszán ismét lehetővé tette a kérelmek benyújtását. 

Az EJI elnöksége – a korábbi tapasztalatok alapján – kéri a támogatási igényt benyújtó előadóművészeket, hogy kérelmüket az EJI által meghatározott formanyomtatvány kitöltésével nyújtsák be, továbbá, hogy az űrlap valamennyi kérdését válaszolják meg. Az EJI Ügyfélszolgálata örömmel nyújt segítséget a kitöltéssel kapcsolatban felmerült kérdések megválaszolásában.

A kérelem benyújtásához szükséges űrlap letölthető ide kattintva.

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk


Eseménynaptár

2023
09/
29

Jogdíjkifizetés (Audiovizuális előadások és külföldi jogdíjak) / Payout for audiovisual recordings

2024
02/
15

Választógyűlés az EJI székhelyén

2024
02/
22

Megismételt Választógyűlés a BMC-ben

2024
02/
29

Hangfelvételi adatlapok regisztrációs határideje / Deadline for registration of sound recording forms

2024
03/
26

Külföldről beszedett jogdíjak felosztása

2024
06/
25

Jogdíjkifizetés (Hangfelvételek felhasználása és külföldi jogdíjak) / Payout for sound recordings