Jogdíjfelosztás a hangfelvételek háttérzenei jellegű felhasználása alapján

V. Rész
Jogdíjfelosztás hangfelvételeknek háttérzenei jellegű felhasználásai alapján ("Háttérzenei jogdíj")

A Küldöttgyűlés a Felosztási Szabályzat jelen Részében meghatározott rendelkezéseket arra tekintettel állapítja meg, hogy a kereskedelmi célból kiadott hangfelvételnek vagy arról készült másolatnak az I. Rész 7.1. a) pontja hatálya alá nem tartozó, az EJI megbízásából az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület által érvényesített felhasználása esetén a felhasználó az EJI részére nem köteles adatot szolgáltatni.

1. A jelen Rész szerinti felosztásra a Felosztási Szabályzat II. Részének szabályait az alábbi eltérésékkel kell megfelelően alkalmazni.

1.1. Jelen Rész alkalmazása során akkor állapítható meg, hogy az adott felhasználó által fizetett előadóművészi jogdíj összege rendelkezésre áll, ha az erre vonatkozó adatot a jogdíjat érvényesítő Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület az EJI részére a felosztás megkezdését megelőző időpontban átadja.

1.2. Jelen Rész alkalmazása során akkor állapítható meg, hogy az érintett felhasználó által a díjfizetési időszakban felhasznált kereskedelmi célból kiadott hangfelvételek játszási listája rendelkezésre áll, ha az érintett hangfelvételek azonosításához szükséges adatokat tartalmazó, közvetlenül feldolgozható, elektronikus formában rögzített listát (játszási lista) a jogdíjat érvényesítő Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület, vagy a felhasználó számára technológiai szolgáltatást nyújtó vállalkozás (háttérzene szolgáltató) az EJI-vel kötött megállapodás alapján az EJI számára a felosztást megkezdését megelőző időpontban átadja.

1.3. A jelen fejezet alkalmazásakor a második csoportba tartozó felhasználók (II. Rész 2.2.1. b) pontja) jogdíjának felosztása során figyelembe kell venni annak a felhasználónak a játszási listáját is, amelynek jogdíja az adott díjfizetési időszakban nem érte el a 150.000 (százötvenezer) forintot, de a jogdíj az 1.2. pont szerinti játszási lista alapján automatikusan felosztható. Ha a jelen Rész alkalmazásakor a második csoport egyetlen felhasználót sem tartalmaz, úgy a jogdíjat az I. Rész 7.1. b) ii) pontja alapján, a II. Rész szabályai szerint kell felosztani. A játszási listát automatikusan feldolgozhatónak kell tekinteni, ha az abban szereplő hangfelvételek legalább kilencven százaléka pusztán számítástechnikai eszközök segítségével, manuális feldolgozás nélkül egyértelműen beazonosítható.

Utoljára frissítve 2018. január 5. napján

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk


Eseménynaptár

2023
09/
29

Jogdíjkifizetés (Audiovizuális előadások és külföldi jogdíjak) / Payout for audiovisual recordings

2024
02/
15

Választógyűlés az EJI székhelyén

2024
02/
22

Megismételt Választógyűlés a BMC-ben

2024
02/
29

Hangfelvételi adatlapok regisztrációs határideje / Deadline for registration of sound recording forms

2024
03/
26

Külföldről beszedett jogdíjak felosztása

2024
06/
25

Jogdíjkifizetés (Hangfelvételek felhasználása és külföldi jogdíjak) / Payout for sound recordings