Közzéteteli lista (kötelezően publikálandó adatok)

Az EJI a szerzői jogok és a szerzői joggal szomszédos jogok közös kezeléséről szóló 2016. évi XCIII. törvény (Kjkt.) 54.§ (1) bekezdésében meghatározott szabályzatait, megállapodásait és a működésére vonatkozó egyéb adatokat honlapja megfelelő menüiben tette közzé. Az alábbiakban a hivatkozott dokumentumokat a jogszabály sorrendjét követve egy helyre összegyűjtve is megjelenítjük.

 • Az EJI Alapszabálya ide kattintva érhető el
 • Az EJI Szervezeti és Működési Szabályzata ide kattintva érhető el
 • Az EJI Tagsági Szabályzata ide kattintva érhető el
 • A jogkezelési megbízás felmondására és a közös jogkezelés elleni tiltakozásra vonatkozó részletes szabályokat az EJI Alapszabálya tartalmazza, amely ide kattintva érhető el.
 • Az EJI által alkalmazott díjszabások a Felhasználóknak főmenü alatt érhetők el.
 • Az EJI Felosztási Szabályzata ide kattintva érhető el.
 • Az EJI éves Beszámolói ide kattintva érhetőek el.
 • Az EJI tagjainak, az EJI által képviselt jogosultak, valamint az EJI-vel kölcsönös képviseleti szerződést kötött külföldi közös jogkezelő szervezetek névsora ide kattintva érhető el.
 • Azon jogosultak névsora, akik a közös jogkezelés ellen jogszerűen tiltakoztak ide kattintva érhető el
 • Az EJI vezető tisztségviselőinek neve ide kattintva tekinthetők meg. Általános szervezeti képviseleti joggal rendelkezik és részt vesz a közös jogkezelő szervezet működésének irányításában az EJI Igazgatója.
 • Az EJI a Kjkt. 12.§ (3) bekezdése, az Szjt.§ 20.§ (4)-(5), 21.§ (7) bekezdése, illetve 28.§ (4) bekezdésében említett megállapodással nem rendelkezik. Az Szjt. 20.§ (4)-(5) bekezdésének alkalmazása tárgyában az érintett közös jogkezelők között a felosztási százalékos arányát nem érintő megállapodást kötöttek egymással.
 • Az EJI a Kjkt. 34.§ (4) bekezdése szerinti megállapodással nem rendelkezik.
 • A felhasználókkal vagy a jogosultakkal szemben fennálló jogviták rendezésére irányuló eljárásokra vonatkozó tájékoztatás ide kattintva érhető el.
 • Az EJI Befektetési Politikája ide kattintva érhető el

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk

Fesztbaum Béla: A színház számomra szenvedély

Fesztbaum Béla a színházi jelmez mögött mindig az embert keresi, és a hangot, amellyel üzenetet tud közvetíteni múlt és jelen között.

Szulák Andrea: A színház csapatjáték, nem jó, ha valaki túl sok a színpadon

Elegancia, közvetlenség, humor, hiteleség – Szulák Andrea igazi díva, akinek minden rezdülése, vibrálása érzékeny összhangban áll.

Füstös Bálint: Zeneszeretőből fanatikussá váltam

Füstös Bálint kamaszkora óta a zene szerelmese, gitárját szinte soha sem hagyja magára, gondolatai minden pillanatban a zene körül forognak. Tehetségét a zene világa hamar felismerte. 2014-ben alapította meg Törőcsik Kristóffal és Lábas Vikivel közösen a Margaret Island zenekart. 

Bródy János: Minden dal egy kicsit olyan, mintha a gyermekem lenne

Az Illés-együttes volt a kezdet, a lázadó kamaszkor, az első nagy szerelmek és csalódások korszaka. A Fonográf idején értem igazán tudatos művésszé és az első szólólemezem sikere avatott engem önálló előadóvá. 

Koncz Zsuzsa: Hiszek a dalok erejében

Rájöttem, a dalokkal olyan eszköz van a kezemben, amellyel kifejezhetem, kiénekelhetem azt, hogy milyennek látom a világot. - Interjú Koncz Zsuzsával


Eseménynaptár

2020
02/
28

Hangfelvételek regisztrációs határideje

2020
05/
20

Küldöttgyűlés (elektronikus hírközlési eszköz útján)

2020
06/
30

Jogdíjkifizetés (külföldi jogdíjak)

2020
07/
03

Jogdíjkifizetés (2019. évi rádiós, lehívásos, háttérzenei és kiegészítő díjak, külföldi jogdíjak)

2020
09/
15

Audiovizuális adatlapok regisztrációs határideje

2020
10/
31

Jogdíjkifizetés (audiovizuális jogdíj, ismétlési jogdíj, külföldi jogdíjak)