2019 09/06

Ismétlési adatok előzetes ellenőrzése

Ellenőrizze Ön is honlapunkon a televíziós ismétlési adatokat, azok felosztását megelőzően!

Az EJI hamarosan megkezdi a 2018. évi televíziós ismétlési jogdíjak felosztását. Egyesületünk kiemelt feladata, hogy tagjainak segítsen maradéktalanul hozzájutni az őket megillető összeghez. Ahogy a korábbi években, most is az érintett előadók szíves közreműködését kérjük ahhoz, hogy az adatszolgáltató televíziók esetleges hibáit előzetesen kijavíthassuk és a jogdíjakat a lehető legpontosabb adatok alapján oszthassuk fel.

Kérjük, Ön is tekintse át honlapunkon a 2018. évi televíziós ismétlési felosztás alapjául szolgáló adatokat.

Fontos változás, hogy az EJI 2018. július 1-jétől már nem csak az MTVA, hanem a Comedy Central televízió saját gyártású műsorai után is érvényesíti az ismétlési jogdíjat. Honlapunkon e műsorokat is ellenőrizheti a felosztást megelőzően.

Önnek nincs teendője akkor, ha

  • nem vett részt olyan saját gyártású televíziós produkció elkészítésében, amelyet az MTVA vagy a Comedy Central 2018-ban megismételt, vagy
  • ha a honlapunkon publikált adatokat rendben találta.

Abban az esetben azonban, ha a feltüntetett adatokban tévedést, hiányt, elírást, vagy más problémát tapasztal, kérjük azt legkésőbb 2019. szeptember 23. napjáig írásban az info@eji.hu e-mail címen jelezze az EJI Ügyfélszolgálatán. Kérjük, levelében tüntesse fel az érintett televíziós csatorna nevét, a műsor címét, és az adathibáról is adjon pontos tájékoztatást.

Az EJI a jogdíjakat a beérkezett észrevételeket feldolgozva osztja fel. A jogdíjfelosztásról szóló értesítésünket október végéig küldjük meg.

Az ismétlési jogdíjak felosztásával egyidejűleg, október végén fejezzük be az audiovizuális jogdíjak felosztását is. A szinkron-jogdíjakat is ennek részeként fizetjük ki. Fontos emlékeztetni, hogy a televíziós ismétlési jogdíjak a tv saját gyártású műsorának ismétlése után jár, az audiovizuális jogdíjak pedig a nem saját gyártású műsorok pl. mozifilmek vagy más vásárolt produkciók tv-sugárzása után.

A televíziós ismétlési adatokat - azok felosztását megelőzően - itt ellenőrizheti.

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk

Fesztbaum Béla: A színház számomra szenvedély

Fesztbaum Béla a színházi jelmez mögött mindig az embert keresi, és a hangot, amellyel üzenetet tud közvetíteni múlt és jelen között.

Szulák Andrea: A színház csapatjáték, nem jó, ha valaki túl sok a színpadon

Elegancia, közvetlenség, humor, hiteleség – Szulák Andrea igazi díva, akinek minden rezdülése, vibrálása érzékeny összhangban áll.

Füstös Bálint: Zeneszeretőből fanatikussá váltam

Füstös Bálint kamaszkora óta a zene szerelmese, gitárját szinte soha sem hagyja magára, gondolatai minden pillanatban a zene körül forognak. Tehetségét a zene világa hamar felismerte. 2014-ben alapította meg Törőcsik Kristóffal és Lábas Vikivel közösen a Margaret Island zenekart. 

Bródy János: Minden dal egy kicsit olyan, mintha a gyermekem lenne

Az Illés-együttes volt a kezdet, a lázadó kamaszkor, az első nagy szerelmek és csalódások korszaka. A Fonográf idején értem igazán tudatos művésszé és az első szólólemezem sikere avatott engem önálló előadóvá. 

Koncz Zsuzsa: Hiszek a dalok erejében

Rájöttem, a dalokkal olyan eszköz van a kezemben, amellyel kifejezhetem, kiénekelhetem azt, hogy milyennek látom a világot. - Interjú Koncz Zsuzsával


Eseménynaptár

2020
02/
28

Hangfelvételek regisztrációs határideje

2020
05/
20

Küldöttgyűlés (elektronikus hírközlési eszköz útján)

2020
06/
30

Jogdíjkifizetés (külföldi jogdíjak)

2020
07/
03

Jogdíjkifizetés (2019. évi rádiós, lehívásos, háttérzenei és kiegészítő díjak, külföldi jogdíjak)

2020
09/
15

Audiovizuális adatlapok regisztrációs határideje

2020
10/
31

Jogdíjkifizetés (audiovizuális jogdíj, ismétlési jogdíj, külföldi jogdíjak)