2019 09/06

Ismétlési adatok előzetes ellenőrzése

Ellenőrizze Ön is honlapunkon a televíziós ismétlési adatokat, azok felosztását megelőzően!

Az EJI hamarosan megkezdi a 2018. évi televíziós ismétlési jogdíjak felosztását. Egyesületünk kiemelt feladata, hogy tagjainak segítsen maradéktalanul hozzájutni az őket megillető összeghez. Ahogy a korábbi években, most is az érintett előadók szíves közreműködését kérjük ahhoz, hogy az adatszolgáltató televíziók esetleges hibáit előzetesen kijavíthassuk és a jogdíjakat a lehető legpontosabb adatok alapján oszthassuk fel.

Kérjük, Ön is tekintse át honlapunkon a 2018. évi televíziós ismétlési felosztás alapjául szolgáló adatokat.

Fontos változás, hogy az EJI 2018. július 1-jétől már nem csak az MTVA, hanem a Comedy Central televízió saját gyártású műsorai után is érvényesíti az ismétlési jogdíjat. Honlapunkon e műsorokat is ellenőrizheti a felosztást megelőzően.

Önnek nincs teendője akkor, ha

  • nem vett részt olyan saját gyártású televíziós produkció elkészítésében, amelyet az MTVA vagy a Comedy Central 2018-ban megismételt, vagy
  • ha a honlapunkon publikált adatokat rendben találta.

Abban az esetben azonban, ha a feltüntetett adatokban tévedést, hiányt, elírást, vagy más problémát tapasztal, kérjük azt legkésőbb 2019. szeptember 23. napjáig írásban az info@eji.hu e-mail címen jelezze az EJI Ügyfélszolgálatán. Kérjük, levelében tüntesse fel az érintett televíziós csatorna nevét, a műsor címét, és az adathibáról is adjon pontos tájékoztatást.

Az EJI a jogdíjakat a beérkezett észrevételeket feldolgozva osztja fel. A jogdíjfelosztásról szóló értesítésünket október végéig küldjük meg.

Az ismétlési jogdíjak felosztásával egyidejűleg, október végén fejezzük be az audiovizuális jogdíjak felosztását is. A szinkron-jogdíjakat is ennek részeként fizetjük ki. Fontos emlékeztetni, hogy a televíziós ismétlési jogdíjak a tv saját gyártású műsorának ismétlése után jár, az audiovizuális jogdíjak pedig a nem saját gyártású műsorok pl. mozifilmek vagy más vásárolt produkciók tv-sugárzása után.

A televíziós ismétlési adatokat - azok felosztását megelőzően - itt ellenőrizheti.

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk


Eseménynaptár

2023
09/
29

Jogdíjkifizetés (Audiovizuális előadások és külföldi jogdíjak) / Payout for audiovisual recordings

2024
02/
15

Választógyűlés az EJI székhelyén

2024
02/
22

Megismételt Választógyűlés a BMC-ben

2024
02/
29

Hangfelvételi adatlapok regisztrációs határideje / Deadline for registration of sound recording forms

2024
03/
26

Külföldről beszedett jogdíjak felosztása

2024
06/
25

Jogdíjkifizetés (Hangfelvételek felhasználása és külföldi jogdíjak) / Payout for sound recordings