2024 03/28

Lezárult a tisztújítás második szakasza

A küldöttek négy évre megválasztották az Egyesület elnökségét, felügyelőbizottságát és jogdíjbizottságait

2024. március 26. napján érvényesen és eredményesen zárult egyesületünk tisztújítási folyamatának második szakasza. Első lépésben a februári szavazást követően az EJI munkáját koordináló döntéshozó szervnek, az új Küldöttgyűlésnek a felállítására került sor, ezúttal pedig a Küldöttgyűlés saját tagjai közül megválasztotta az EJI elnökét, valamint az elnökség, a felügyelőbizottság és a jogdíjbizottság tagjait.

A 2024. július 1. és 2028. június 30. közötti regnálási időszakra az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület elnökévé ismét dr. Gyimesi László zeneművészt, az elnökség tagjainak pedig Császár Angela színművészt, Kiss János táncművészt, Sztevanovity Zorán zeneművészt, és Zsilák György artistaművészt választotta. A Felügyelőbizottság tagja az elnökséggel azonos időkeretben továbbra is Fehér Anna színművész, Földi Béla táncművész és Horváth Kornél zeneművész.

A jogdíjbizottságokba új tagokként csatlakoztak: Dorogi Ákos jazz zongorista, Gayer Ferenc, a Magyar Jazz Szövetség elnöke, továbbá Csőre Gábor és Zoltán Áron színművészek. A bizottságok március 26-tól – szintén négyéves időtartamra – kapták meg felhatalmazásukat az alábbi tagsággal

Zene- és táncművészek jogdíjbizottsága:
Brieber János, Dorogi Ákos, Eötvös Tibor, Frenreisz Károly, Gayer, dr. Gyimesi László, Koncz Zsuzsa, László Attila, Rotter Oszkár, Szabó András Bálint, Szenthelyi Miklós, Temesi Bertalan, Topolánszky Tamás, Wagner Gábor, Zsoldos Béla

Színművészek Jogdíjbizottsága:
Borbás Gabi, Császár Angela, Csőre Gábor, Detre Annamária, Egri Márta, Hegedűs D. Géza, Konrád Antal, Mihályi Győző, Molnár Zsuzsanna, Pálos Zsuzsa, Rába Roland, Rajkai Zoltán, Zoltán Áron.

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk


Eseménynaptár

2024
02/
29

Hangfelvételi adatlapok regisztrációs határideje / Deadline for registration of sound recording forms

2024
03/
26

Külföldről beszedett jogdíjak felosztása

2024
07/
04

Jogdíjkifizetés (Hangfelvételek felhasználása és külföldi jogdíjak) / Payout for sound recordings

2024
09/
26

Jogdíjkifizetés (Audiovizuális és online jogdíjak) / Payout for audiovisual and online royalties

2024
10/
31

Regisztrációs határidő (jogosultkutatás) / Deadline for registration (rightholder research)

2025
02/
28

Hangfelvételi adatlapok regisztrációs határideje / Deadline for registration of sound recording forms