Televíziós ismétlési adatok előzetes ellenőrzése

Tudnivalók »A műsor címe:
Sugárzó televízió(k):
Szereplők:
Ha neve mellett ezt a jelet látja, kérjük, a jogdíjkifizetéshez szükséges adatait a személyi adatlap kitöltésével jutassa el az Előadóművészi Jogvédő Irodához.
Ha a fenti adatokban bármilyen tévedést, hiányt, elírást vagy más problémát tapasztal, kérjük, azt legkésőbb 2019. szeptember 23. napjáig írásban jelezze az info@eji.hu e-mail címre küldött üzenetben. Levelében kérjük, tüntesse fel az érintett televíziós műsor címét, és az adathibáról is adjon pontos tájékoztatást. Ha ön a számítógépére telepített levelezőprogramot (pl. Outlook, Thunderbird) használ, az alábbi gombra kattintva megküldheti nekünk üzenetét.

Az EJI hamarosan megkezdi a 2018. évi televíziós ismétlési jogdíjak felosztását. A jogdíjak minél pontosabb adatokon nyugvó felosztása érdekében, kérjük, Ön is tekintse át a 2018. évi televíziós ismétlési felosztás alapjául szolgáló adatokat.

Fontos változás, hogy az EJI 2018. július első napját követően már nem csak az MTVA, hanem a Comedy Central televízió saját gyártású műsorai után is érvényesíti az ismétlési jogdíjat, honlapunkon ezek ismétlési adatairól is tájékozódhat, az adatokat a felosztást megelőzően ellenőrizheti.

Önnek nincs teendője akkor, ha 

  • nem vett részt olyan saját gyártású televíziós produkció elkészítésében, amelyet az MTVA vagy a Comedy Central 2018-ban megismételt, vagy 
  • ha a honlapunkon előzetesen publikált adatokat rendben találta.

Abban az esetben azonban, ha a feltüntetett adatokban bármilyen tévedést, hiányt, elírást, vagy más problémát tapasztal, kérjük azt legkésőbb 2019. szeptember 23. napjáig írásban jelezze az EJI Ügyfélszolgálatán. Kérjük, levelében tüntesse fel az érintett televíziós csatorna nevét, a műsor címét, és az adathibáról is adjon pontos tájékoztatást.

Az EJI a jogdíjakat a beérkezett észrevételeket feldolgozva osztja fel. A jogdíjfelosztásról szóló értesítésünket október végéig küldjük meg. 

Az ismétlési jogdíjak felosztásával egyidejűleg, október végéig kerül sor az audiovizuális jogdíjak felosztására is, amelynek keretei között kifizetésre kerülnek a szinkron-jogdíjak is. Míg a televíziós ismétlési jogdíjak a televíziók saját gyártású műsorai ismétlése után jár az előadóművészeknek, az audiovizuális jogdíjak a nem saját gyártású műsorok pl. mozifilmek, sugárzásra vásárolt produkciók sugárzása után. Az EJI-nek jelenleg nincsen lehetősége arra, hogy a felosztást megelőzően az audiovizuális műsorok adatait is megossza az előadóművészekkel, ezekről a felosztást követően ad tájékoztatást.

Kérdéseivel, észrevételeivel keresse bizalommal az EJI Ügyfélszolgálatát a (06-1) 479-5164-es telefonszámon vagy az info@eji.hu e-mail címen.